wrapper

Prova på plattformsträning

Prova på plattformsträning
Här får hunden lära sig att kliva upp på en plattform från olika vinklar. Detta smarta ”verktyg” kan användas till inlärning av nyttiga saker. Hundarna tycker att det är superroligt! Plattform finns att låna, även till försäljning/ta med hem!

Arrangör Hundsporthallen, Mary Wright

Prova på Klickerträning

Prova på klickerträning

Kom och prova på klickerträning – mjuk belöningsbaserad träning. Lär dig lite om frivillig bjudning, flyt & sätta på kommando. Fantastisk inlärningsväg som bygger fin relation hund/ägare.

Arrangör Hundsporthallen, Mary Wright

Prova på Hundgymmet

Gymmet är öppet för att prova på balansträning med instruktör under hela helgen. På plats att testa finns balansbollar, discar, balansben och halvbollar samt cavaletti och rolig hjärngympa för din hund. Kom och ställ frågor gällande träning och friskvård, Hundgymmets instruktörer finns på plats för att ge tips och råd.

Arrangör: Hundgymmet

Prova på freestyle

Freestyle är en hundsport som ger föraren möjlighet att fritt utforma ett program bestående av olika rörelser till musik. Välkommen med din hund och prova på freestyle. Våra duktiga instruktörer hjälper till. Vi har även uppvisning som du kan titta på och bli inspirerad.

Arrangör: Svenska Brukshundsklubben.

Prova på vardagslydnad

Ge din hund en utmaning! Våra instruktörer guider er genom vår vardagslydnadsbana och ger er tips i träningen. Alla som tar sig igenom banan får med sig en rosett och träningstips hem.

Arrangör: Svenska Brukshundklubben

 

 

 

Prova på Nose Work

Kom och prova på den här roliga aktiviteten som tagit Sverige med storm! Hunden får jobba med sin fantastiska nos! Roligt och något som hunden blir trött och nöjd av!

Arrangör Hundsporthallen, Mary Wright

Prova på kaninhoppning

Stockholms Kaninhoppare kommer att arrangera tävlingar under helgen, ekipage från hela Sverige deltar.

Vi kommer även att ha prova-på-hoppning som kommer vara kl. 12.00-12.30 och 15.00-15.30 både lördag samt söndag, låne kanin finns på plats.

Arrangör: Stockholms kaninhoppare

Prova på agility

När man tävlar agility så gäller det för hunden att så snabbt och felfritt som möjligt ta sig igenom en hinderbana med bland annat tunnlar, slalom och hopphinder.

Agility är en snabb och glad sport som bygger på gott samarbete mellan hund och förare. Ta möjligheten att få hjälp och guidning av våra instruktörer.

Arrangör: Svenska brukshundsklubben, Foto: Ida Pettersson

Prova på Rallylydnad

Rallylydnad är en sport där hund och förare tillsammans genomför ett antal olika moment som står beskrivna på skyltar man passerar på plan, ingen tävling blir den andra lik då domaren gör en ny bana inför varje tävling.  Sporten bygger på samarbete, kontakt och glädje, man ska ha skoj tillsammans med sin hund och alla kan utöva sporten.

Alla raser och blandraser är välkomna, både unga och gamla hundar och förare kan deltaga. Arrangör: Apollogruppen

Prova på barmarksdrag

Draghundsport utövas året runt och av alla typer av hundar, renrasiga som blandraser, stora som små! Att utöva draghundsport utan snö kallas för barmarksdrag och det innebär att en eller flera hundar drar sin förare som antingen springer bakom eller åker på något slags fordon som en cykel, sparkcykel samt tre- eller fyrhjulig vagn.

Välkommen att prova på, låneselar finns på plats.

Arrangör: Svenska Draghundsportförbundet

Prova på hundkapplöpning

Hundkapplöpning är en familjesport. Dom flesta hundar tycker det är fantastiskt roligt att springa.

Kom och låt din hund testa att jaga en mekaniskt trasa på vår inhägnade 100 meters bana. Alla hundar oavsett ras och storlek är varmt välkomna.
Du har möjlighet att prova på både lördag och söndag mellan kl.13.00-16.00.

Arrangör: Stockholms Hundkapplöpningssällskap

Prova på weightpull

OBS! endast prova på söndag pga. tävling weightpull SM på lördag

Alla raser och blandraser får vara med och både träna och tävla.

WP går ut på att hunden ska dra en vagn lastad med vikter 4,8 meter. Det är ett styrkeprov både vad gäller muskulär och mental styrka. För att få en framgångsrik weightpullhund måste man ingjuta ett självförtroende av stål i den. Varmt välkommen med din hund. Låneselar finns på plats.

Arrangör: Hundläroverket

Prova på Dogparkour

Dogparkour kan utföras både i stadsmiljö och skog då omgivningen är fylld av hinder som hunden kan hoppa upp och balansera på, krypa under, gå runt eller igenom. Det är enkelt att utföra med hunden kopplad, vilket inte ställer krav på en god inkallning.

Fördelarna med dogparkour är många som bl.a. ökat självförtroende, koncentrationsförmåga och kroppskontroll men även en förstärkt relation mellan dig och din hund där hunden blir mer följsam och kontaktsökande.

Arrangörer: Hela Hundlivet & Hundfantasten

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Djurens helg

Djurens helg är den årliga mötes och marknadsplatsen för alla djurintresserade, här kan besökarna träffa allt från papegojor till lantgårdsdjur och även prova på olika aktiviteter med sin hund.

En helg fylld av gratis aktiviteter och underhållning

Kontakta oss

Ramona Eklund
08-635 90 15 E-post

Malin Heidenberg
Tel: 08-635 90 42 E-post

Postadress: Box 205 01, 161 02 Bromma