wrapper

SM-tävling i Weightpull lördag den 11/8

Glädje, samarbete och styrka är några av de ord som symboliserar hundsporten weightpull. Weightpull är hundarnas kortdistansdrag och kan liknas vid styrkelyft för människor. Hundar av alla raser, kön och åldrar kan delta i att dra en lastad vagn 5 meter, och den hund som drar mest i förhållande till sin egen kroppsvikt vinner. Norden har ett strikt regelverk som skyddar hunden från skador, och som främjar ett lugnt och metodiskt drag utan hets och stress. Weightpull är ett styrkeprov i såväl muskulär som mental styrka.

Arrangör: Svenska Weightpullklubben och Hundläroverket

Tävlingar med miniatyrhästar

Svenska Miniatyrhästföreningen har tävlingar under hela helgen med flertalet klasser.

Marsvinsutställning

Svenska Marsvinsföreningen (SMF) välkomnar till utställning.

Alla är välkomna att prova på att ställa ut en gång utan att vara medlem, så varför inte prova på något nytt tillsammans med dina marsvin och samtidigt få möjlighet att träffa likasinnade marsvinsälskare . Anmälan finns till Pet klass (ungdomspet-klass för dig som är 16år eller yngre) och Ras klass. I Pet klass bedöms kondition, temperament och skötseln, här är alla marsvin välkomna! I ras klass bedöms marsvinet gentemot en rasstandard och tittar på t.ex. kroppstyp (öron, ögon, kroppsform), päls, teckning m.m. För att ställas i rasklass måste marsvinet vara registrerat i SMF. Information om hur du anmäler dig hittar du här.

Förutom utställning, så kommer det finnas möjlighet att träffa på och få information om marsvin. Samt en och annan rolig tävling, som vilket marsvin blir dagens gurkätare.

 

Kaninhoppningstävling

Stockholms Kaninhoppare kommer att arrangera cuptävlingar i klasserna lätt - elit lördag och söndag, ekipage från hela Sverige deltar.

Arrangör: Stockholms Kaninhoppare

Svenska Hundfreestyleklubben

I freestyle finns två tävlingsgrenar: freestyle och heelwork to music (HtM). I freestyleklassen utför föraren tillsammans med sin hund ett fritt utformat lydnadsprogram till musik som innehåller en mängd konster och trix. En freestylehund arbetar uppmärksamt genom ett helt program och följer förarens minsta vink för att få rörelserna rätt till musiken.

I HTM klassen gäller samma som för freestyle med skillnad att hunden ska ha fasta positioner. I sporten kan alla rashundar och blandraser delta.

Arrangör : Svenska Hundfreestyleklubben

Tävling rallylydnad

Rallylydnad är en sport där hund och förare tillsammans genomför ett antal olika moment som står beskrivna på skyltar man passerar på plan, ingen tävling blir den andra lik då domaren gör en ny bana inför varje tävling.

Sporten bygger på samarbete, kontakt och glädje där alla raser och blandraser kan deltaga. 

Arrangör: Apollogruppen

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Djurens helg

Djurens helg är den årliga mötes och marknadsplatsen för alla djurintresserade, här kan besökarna träffa allt från papegojor till lantgårdsdjur och även prova på olika aktiviteter med sin hund.

En helg fylld av gratis aktiviteter och underhållning

Kontakta oss

Ramona Eklund
08-635 90 15 E-post

Malin Heidenberg
Tel: 08-635 90 42 E-post

Postadress: Box 205 01, 161 02 Bromma