wrapper

Tävlingar med miniatyrhästar

Svenska Miniatyrhästföreningen har tävlingar under hela helgen med flertalet klasser.

Marsvinsutställning

Svenska Marsvinsföreningen välkomnar till "prova-på". Anmälan finns till pet-klass (ungdomspet-klass för dig som är 16år eller yngre) och ras-klass. I pet-klass bedöms kondition, temperament och skötseln här är alla marsvin välkomna! I ras-klass bedöms marsvinet gentemot en rasstandard och tittar på t.ex. kroppstyp (öron, ögon, kroppsform), päls, teckning m.m. För att ställas i rasklass måste marsvinet vara registrerat i SMF. Information om hur du anmäler dig hittar du här.

Nose Work

På plats under Djurens Helg kan du titta på hundar som tävlar i den   amerikanska sporten Nose Work. Har du en hund som du vill tävla med? Klicka här.

Arrangör: Svenska Nose Work Klubben

Kaninhoppningstävling

Stockholms Kaninhoppare kommer att arrangera cuptävlingar i klasserna lätt - elit lördag och söndag, ekipage från hela Sverige deltar.

Arrangör: Stockholms Kaninhoppare

Kattagility uppvisning och tävling

TV-stjärnan Aramis och Katrin Björksten visar agility kl.11.00, 13.00 och 15.00 båda dagarna.

För att delta i agilitytävlingen krävs det att du anmäler dig till Järva Kattklubbsutställning, anmälan sker på morgonen fram till kl.09.00. och Drop in deltagande fram till kl.14.00. Agilitytävlingen sker löpande under dagen där det gäller att utföra snabbast möjliga tävlingsrunda. Du får göra några provrundor först. För tips se @kattagility. www.happyhooligans.se @kattagility http://happyhooligansse.blogg.se/.

Svenska Hundfreestyleklubben

I freestyle finns två tävlingsgrenar: freestyle och heelwork to music (HtM). I freestyleklassen utför föraren tillsammans med sin hund ett fritt utformat lydnadsprogram till musik som innehåller en mängd konster och trix. En freestylehund arbetar uppmärksamt genom ett helt program och följer förarens minsta vink för att få rörelserna rätt till musiken.

I HTM klassen gäller samma som för freestyle med skillnad att hunden ska ha fasta positioner. I sporten kan alla rashundar och blandraser delta.

Arrangör : Svenska Hundfreestyleklubben

Tävling rallylydnad

Rallylydnad är en sport där hund och förare tillsammans genomför ett antal olika moment som står beskrivna på skyltar man passerar på plan, ingen tävling blir den andra lik då domaren gör en ny bana inför varje tävling.

Sporten bygger på samarbete, kontakt och glädje där alla raser och blandraser kan deltaga. 

Arrangör: Apollogruppen

Tävling Draghundstaffet

Draghundstafett kl. 12.00, både lördag och söndag.

Draghundsport utövas året runt och av alla typer av hundar, renrasiga som blandraser, stora som små! Att utöva draghundsport utan snö kallas för barmarksdrag och det innebär att en eller flera hundar drar sin förare som antingen springer bakom eller åker på något slags fordon som en cykel, sparkcykel samt tre- eller fyrhjulig vagn på den 2-5 km. långa banan. Ekipagen kan komma upp i hastigheter bortemot 40 km/h.

Arrangör: Svenska Draghundsportförbundet

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Djurens helg

Djurens helg är den årliga mötes och marknadsplatsen för alla djurintresserade, här kan besökarna träffa allt från papegojor till lantgårdsdjur och även prova på olika aktiviteter med sin hund.

En helg fylld av gratis aktiviteter och underhållning

Kontakta oss

Anna Fjällström
08-635 90 12 E-post

Malin Heidenberg
Tel: 08-635 90 42 E-post

Postadress: Box 205 01, 161 02 Bromma