wrapper

Nyheter

Glädje, samarbete och styrka är några av de ord som symboliserar hundsporten weightpull. Weightpull är hundarnas kortdistansdrag och kan liknas vid styrkelyft för människor.

Hundar av alla raser, kön och åldrar kan delta i att dra en lastad vagn 5 meter, och den hund som drar mest i förhållande till sin egen kroppsvikt vinner. För att göra det så rättvist som möjligt är sporten uppdelad i 9 olika viktklasser; från de minsta hundarna på knappt 3kg till de största på drygt 60kg.

Sporten utvecklades på 1970-talet i Nordamerika men har sitt ursprung i forna tiders godstransporter med draghundsekipage. Kanske var det i Jack Londons bok, Skriet från vildmarken (1903), som sporten nämndes för allmänheten för första gången. I boken beskrivs hur hunden Buck spänns framför en tungt lastad släde efter ett vad om vem som har den starkaste hunden. Sedan dess har sporten utvecklats mycket. I Norden har ett strikt regelverk som skyddar hunden från skador, och som främjar ett lugnt och metodiskt drag utan hets och stress.

Weightpull är ett styrkeprov i såväl muskulär som mental styrka. Därför gäller det att ingjuta ett starkt självförtroende i hunden, likväl att skapa samarbete grundat på glädje för att bli framgångsrik. Det är snarare samarbete och självförtroende som banar väg för vinster är ren fysisk kapacitet.

Arrangör: Svenska Weightpullklubben och Hundläroverket

 

Weightpull

Mer i denna kategori: Fler prova på aktiviteter »
  • gallerodjur00
  • gallerodjur01
  • gallerodjur02
  • gallerodjur03
  • gallerodjur04

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Djurens helg

Djurens helg är den årliga mötes och marknadsplatsen för alla djurintresserade, här kan besökarna träffa allt från papegojor till lantgårdsdjur och även prova på olika aktiviteter med sin hund.

En helg fylld av gratis aktiviteter och underhållning

Kontakta oss

Ramona Eklund
08-635 90 15 E-post

Malin Heidenberg
Tel: 08-635 90 42 E-post

Postadress: Box 205 01, 161 02 Bromma